Recept – Velikonoční tofu nádivka

tofu nadivka Nádivka je oblíbené jarní jídlo, charakteristické přidáním čerstvých jarních bylinek. Většinou ale mimo čerstvých jarních bylinek  obsahuje také podobné suroviny jako sádlo, bůček,  různé druhy masa apod. Zkuste letos šťavnaté, zdravé bylinky kombinovat s další zdravou surovinou – s tofu ! Pochutnáte si stějně dobře ! Na 4 pořádné porce nádivky potřebujeme:

  • 200 g Tofu VETO bílé
  • 200g Tofu VETO uzené 400g
  • VETO pochoutka škvarková
  • 7 vajec
  • 7 rohlíků (nejlépe celozrnné)
  • 200ml mléka (polotučné kravské nebo sójové)
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • čerstvé bylinky dle chuti a dostupnosti (petržel, kopřivy, mladé listy pampelišky, pažitka)
  • cibulka
  • rajče
  • paprika


 Nejprve bílé tofu nakrájíme na malé hranolky a marinujeme nejméně 1hodinu (lépe 2 hodiny). Pro tento recept jsme zkusili 2 varianty marinád – vyberte si: 


             Marináda  1 (více kořeněná):

  • 1 lžička soli
  • 1 lžička majoránky
  • 3 špetky provensálského koření
  • 2 lžíce olivového oleje


     Marináda 2 (jemnější):
  • 2 lžíce sojové omáčky Tamari
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli

Po skončení marinování na pánvi rozpustíme 2 lžíce škvarkové pochoutky VETO, marinované tofu osmahneme do zlatova a necháme vychladnout. Mezitím nakrájíme rohlíky na malé kostky do mísy. Rozmixujeme vejce,  mléko, pepř a přibližně 0,5 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku. Rozmixovanou směs přelijeme přes rohlíky.  Do mísy poté přidáme vychladlé osmažené tofu a promícháme.  Přidáme nakrájenou cibulku a čerstvé bylinky.

 Vymažeme mísu na pečení, směs dáme do mísy, vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů a pečeme do zlatova ( kolem 35minut). Dozdobíme paprikou a rajčátkem. Podáváme tak jako tradiční velikonoční nádivku teplou, či za studena.

© VETO ECO s.r.o., používáme WordPress